Нов модел на Sony телевизор со врвни карактеристики за неверојатно доживување

Неверојатен контраст
Воодушевувачка слика

XE90 | LED | 4K Ultra HD | High Dynamic Range (HDR) | Smart TV (Android TV)
XE9005 Series

Дознај повеќе

Врвни карактеристики

Реалност откриенa со
извонреден контраст

Уживајте во убава ноќ со убав поглед, полн со блескави светла и длабоки темни тонови. Со до пет пати подобар контраст од стандардните LED телевизори, темните сцени се потемни и светлите сцени посветли.

Подеталнo, поприроднo, пореално

4K HDR процесор X1 TM

Како да сте во бран, чекајќи на водата да се разбие над вас, процесор X1 на 4K HDR прави репродукција на секоја блескава шема и текстура за неверојатни реализам.

 

Откријте ги деталите со 4K HDR

4K со висок динамички опсег

За врвен квалитет на сликата, овој телевизор ја спојува брилијантноста на 4K со јасноста на светлината, бојата и детали од висок динамички опсег (HDR). Претходно скриени подрачја на темна сенка и сонце сега се полни со јасност и детали

Брилијантноста на животот откриена со екстра бои

TRILUMINOS TM Дисплеј

Гледајте живописни бои на реалниот свет околу вас. TRILUMINOS дисплејот мапира бои од една поширока палета, верно репродуцирајќи сите бои и нијанси

Дизајниран за да се задржи на вашиот фокус на сликата

Без пречки, само убави слики. Tесна раскошно дизајнирана алуминиумска рамка вe држи фокусирани на екранот, додека каблите се паметно скриени

Само зборувајте, забавен начин да се истражуваат нови светови

Најди ја забавата за која сонувате, брзо како што може зборувате. Со напредна контрола на гласот, овој 4K Android TV TM ви носи филмови и ТВ емисии од апликации или директно емитување во инстант.