Беко број 1

Кој е Беко

БЕКО е првата марка за бела техника извезена во странство, БЕКО започна со цел да стане „Светска марка“.
БЕКО стана дел од секојдневието на повеќе од 440 милиони потрошувачи во повеќе од 130 држави низ светот, производите од марката БЕКО се продаваат на секои две секунди ширум светот.


Основањето на Беко

БЕКО е меѓународен бренд за бела техника кој е дел од групацијата Арчелик, основана во 1955 година, Арчелик е еден од најголемите производители на апарати за домаќинство во Европа, кoj нуди широки и иновативни решенија во категоријата апарати за домаќинство.


Арчелик е дел од мултинационалната групација Коч Холдинг, која што е најголема компанија во Европа и e на листата на Fortune Global 500.


Филозофија на брендот

Новата генерација значи и други потреби. Како партнер кој ги разбира луѓето и нивните потреби, веруваме во креирањето на значајни решенија кои ќе им помогнат во секојдневниот живот.