LG OLED Swarovski

Лимитирано имитирано издание на првиот заоблен OLED телевизор во светот со кристали од Swarovski


 

LG Electronics заедно со Swarovski - познатиот австриски бренд за накит и светски водечки производител на високо квалитетни кристали го лансираше лимитираното издание на првиот заоблен OLED телевизор, кој се одлукува со држач исполнет со блескави Swarovski кристали и прецизни бои кои се должат на само-осветлувaчките пиксели. Со својот ергономски дизајн со дебелина од само 4mm и тежина од само 16kg, заоблениот LG OLED телевизор е уникатен пример за неспоредлива елеганција во кој се имплементирани 460 луминисцентни Aurora Borealis кристали со 3 различни големини (SS8, 10 и 12). Како резултат на тоа се добива суптилен светлечки елегантен дизајн кој претставува уметничко дело.
 

Заоблениот OLED телевизор од LG нуди незаменлива визуелна прецизност благодарение на напредниот систем за намалување на светлината на пикселите и својствените предности на OLED технологијата. Гледачите можат истовремено да гледаат како оживува секој пиксел и да уживаат во неверојатни остри, природни бои и бесконечен сооднос на контрастот. Единствен производ, кој е комбинација на најдоброто од технологија и дизајнот, луксузниот заоблен LG OLED телевизор со Swarovski кристали. Наскоро и во продавниците на Нептун...